Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  عرضه اولیه وسپهر به عنوان شرکتی از جنس سرمایه گذاری روز گذشته انجام شد و با وجود آن که تا لحظه تنظیم خبر آمار دقیقی از مشارکت کنندگان در این عرضه منتشر نشده ، شنیده ها حکایت از آن دارد که این عرضه نیز همچون دیگر عرضه های اولیه با استقبال سهامداران و سرمایه گذاران بورسی مواجه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این وجود فعالان بازار نسبت به این عرضه انتقاداتی را مطرح کرده اند که در ادامه آنها را مرور می کنیم.

 

۱. قیمت وسپهر منطقی بود؟

انتقاد به قیمت گذاری سهام های عرضه اولیه ای در تعدادی از سهام های امسال مساله ساز شده و حتی در یک سهام مشخص صنایع غذایی این انتقادات به حدی بود که عرضه متوقف شد و بعد از تعدیل قیمت دوباره عرضه انجام شد، گو این که قیمت تعدیل شده هم مورد اعتراض بسیاری از سهامداران قرار داشت و به زعم آنها این قیمت با واقعیت های آن سهم تطابق نداشت.

 

در مورد عرضه اولیه وسپهر نیز انتقادات به قیمت گذاری این سهم – اگرچه نه به شدت اعتراضاتی که به قیمت گذاری سهام آن شرکت صنایع غذایی انجام شد – از سوی فعالان بازار وجود داشت. برخی کانال های بورسی خواستار پاسخگویی مسئولان بانک صادرات در مورد ارزش گذاری زیرمجموعه های وسپهر بودند و قیمت تعیین شده برای این سهم را بالاتر از حد منطقی می دانستند.

 

نهایتا بحث جدی در مورد قیمت گذاری این سهم ایجاد نشد و پاسخگویی خاصی نیز از سوی مسئولان در مورد قیمت این عرضه انجام نپذیرفت تا وسپهر با همان قیمتی که مورد انتقاد بعضی فعالان بازار بود، عرضه شود.

 

۲. عرضه وسپهر در زمان درستی انجام شد؟

برخی از فعالان بازار زمان عرضه اولیه وسپهر را مناسب نمی دانستند چرا که این عرضه نسبتا بزرگ در روزهایی انجام شد که بازار سمت و سوی منفی داشت و تا حدودی نیز تحت تاثیر اخبار سیاسی مکانیسم ماشه قرار گرفته بود. به عقیده منتقدان، عرضه های بزرگ مقیاس معمولا باید در روزهای مثبت بازار انجام شود تا جو عمومی بازار نیز به این عرضه ها کمک کند و متقابلا عرضه اولیه نیز بر بازار اثر مثبت بگذارد. بر این اساس، منتقدان خواستار تعویق عرضه اولیه وسپهر بودند اما این درخواست مورد توجه قرار نگرفت.

 

۳. بدعت فاصله ۲ روزه بین عرضه و تخصیص در روزهای میانی هفته

عرضه اولیه وسپهر در روز یکشنبه ۳۰ شهریورماه انجام شد اما تخصیص این سهام روز چهارشنبه ۲ مهرماه انجام می شود. فاصله بین عرضه و تخصیص در زمانی که عرضه روز چهارشنبه انجام می شد مسبوق به سابقه بود که تازه این فاصله نیز مورد انتقاد قرار داشت و فعالان بازار خواستار برنامه ریزی بهتر مسئولان و برگزاری عرضه ها در روزهای میانی هفته بودند تا تخصیص سهام به تعطیلات پایان هفته برخورد نکند و با تاخیر چند روزه مواجه نشود.

 

این بار در یک بدعت گذاری ناموجه، تخصیص سهام وسپهر با فاصله چند روزه از عرضه اولیه انجام می شود و چرایی این بدعت گذاری نیز توسط مسئولان بورس شفاف سازی نشده است. منتقدان این سوال را مطرح می کنند که تصمیمات اینچنینی بدون شفاف سازی، اعتماد سرمایه گذاران به بورس را بیش از پیش دچار خدشه نخواهد کرد؟

 

کاماپرس

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: عرضه اولیه وسپهر اقتصاد جام نیوز سهام عرضه اولیه وسپهر فعالان بازار قیمت گذاری انجام شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۹۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت قطعی ۲ خودروی برقی در سامانه یکپارچه خودرو+ جدول

در مرحله جدید فروش خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه ۵ خودروی برقی شامل هوندای برقی معین خودرو، هونگچی E-QM۵ و لونا برقی ایران‌خودرو، خودروی هیبریدی لاماری آرین پارس و نیسان سانی بنزینی عرضه شده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، فروش خودروهای وارداتی از  16 تا 18 اردیبهشت‌ماه جریان دارد البته این طرح فروش مشمول آن دسته از متقاضیانی است که در اسفندماه 1401 در سامانه یکپارچه پول بلوکه کرده بودند.

در این مرحله سه خودروی برقی شامل هوندای برقی معین خودرو، هونگچی E-QM5 و لونا برقی ایران‌خودرو عرضه می‌شود. خودروی هیبریدی لاماری آرین پارس و نیسان سانی بنزینی هم در لیست خودروهای عرضه شده هستند.

ازمیان خودروهای برقی عرضه شده قیمت 2 محصول به نام های هونگچی و کی ام سی EJ7 نهایی شده است. البته قیمت قطعی در مبادی ورودی بوده و هزینه‌ها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل: بیمه شخص ثالث، مالیات بر ارزش افزوده، هزینه‌های شماره گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و ... به قیمت‌های فوق اضافه می‌گردد که واردکنندگان با رعایت آیین نامه اجرایی قانون حمایت از مصرف کنندگان خودرو می توانند نسبت به دریافت آن اقدام نموده و در موعد مقرر نسبت به تحویل خودرو اقدام نمایند.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مردم هیچ علاقه‌ای به نگهداری ریال ندارند | فعالان اقتصادی هم پول ملی را خسارت می‌دانند!
  • مردم هیچ علاقه‌ای به نگهداری ریال ندارند | فعالان اقتصادی هم پول ملی را خسارت می‌بینند و می‌دانند!
  • هراس طلافروشان از افشای اطلاعات
  • چرا طلافروشها از اعلام دقیق دارایی های خود نگرانند؟
  • قیمت قطعی ۲ خودروی برقی در سامانه یکپارچه خودرو+ جدول
  • پلی‌استیشن ۵ پرو چه مشخصاتی دارد؟
  • عدم همخوانی میزان کشفیات با ارزش بازار قاچاق پوشاک
  • عرضه خودرو جدید KMC EJ7 در سامانه یکپارچه + قیمت و مشخصات
  • بنگاه‌های اقتصادی چشم انتظار حل مشکل مواد اولیه هستند
  • دست کوتاه تولیدکنندگان در تامین مواد اولیه/ راه پر پیچ و خم است!